Lezzetli , Sağlıklı Yemekler Pişirmenin Yolu Tencereden Geçiyor

Hangi Tencere Modeli Daha Sağlıklıdır?

Yemek yaparken kesinlikle elinizin altında bulunan tencere ve tavalar, kullanılan gerece nazaran kaliteli ve sağlıklı olarak nitelendirilir. Tencere ve tavanın sahip olduğu özellikler sayesinde daha kolay yemek pişirebilir sonuçlarında ise daha sağlıklı kullanım alanı oluşturabilirsiniz.

Malzemenin kalitesine nazaran besinleri yakmadan, yapıştırmadan pişirme bahtını elde edebilirsiniz. Bunun için meskeninizde kullanacağınız tava ve tencerenin kaliteli olması tıpkı vakitte sağlıklı gereçleri içeriyor olması gerekli. Bu bahiste merak ettiklerinizi sizler için bu yazımızda anlatacağız.

En sağlıklı tavalar sıhhate ziyan vermeyen gereçten üretilen, ısıya temas ettiğinde koku oluşturmayan eser olarak reyonlarda yerini alır. Bu mutfak gereçlerini seçerken fiyatına değil içeriğine odaklanmanız önerilir. Pekala, en sağlıklı tava hangisi ve nasıl seçilmeli diye düşünüyorsanız sizlere kimi tüyoları bu satırlarda tek tek açıklıyor olacağız. Tavuk, balık, kırmızı et ve zerzevat üzere besinleri tam lezzetinde pişirmek için en sağlıklı tencereler ve tavalar dolabınızda yerini almalı.

Amaca uygun formda kullanmak ismine satın alacağınız tencere ve tavanın âlâ bir seçim olduğuna emin olmak için yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz. Tava ve tencere alışverişinde seçiminize taraf verecek tekliflerimiz sizlerle.

En Sağlıklı Tencere Tava Materyali Nedir?

En sağlıklı tencere hangisidir diye soracak olduğunuzda bu sorunun cevabında marka ismini ya da fiyatını aramayınız. Zira tencere ve tavanın sağlıklı olduğunu gösteren ögelerden biri; kullanılan gerecin kalitesi ve içeriğidir. Birebir vakitte ferdî gereksiniminizi ve beklentinizi karşılayan eserler de sizin için sağlıklı olabilir.

Piyasada birçok modelde ve materyalle üretilen tencere – tava seçenekleri vardır. Sizlere bu eserleri tek tek açıklamak daha yanlışsız olacaktır. Çelik, granit ve döküm tencerelerin kullanım alanına nazaran sağlıklı olduğunu bilmenizde yarar var. Bu materyalleri kısaca tanıyalım.

Çelik

Çelik materyal, ısıyı kısa müddette iletme özelliğine sahiptir. Yiyeceklerinizin eşit pişmesine yardım eder. Güçlü ve paklığı kolay bir eser olduğu için uzun ömürlüdür. Çelik gereçli tencere ve tavayı kullanırken tereyağı ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz. Böylelikle besinleri kısa müddette ısınmış yağ ile karıştırıp kıvamında pişirebilirsiniz. Çelik materyalin sıhhate ziyanı bulunmadığı için önerilmektedir.

Dökme – Döküm

Dökme demir materyalden üretilen tava ve tencereler, ısıyı eşit formda besine ulaştırma özelliğine sahiptir. Bu eserlerin paklığı kolaydır ve rastgele bir kimyasal unsur kullanmadan temizleyebilirsiniz. Bu nedenle sağlıklı gereçler ortasında yerini alır. Paslanmaz özelliği olduğu için uzun mühlet boyunca sağlıklı şartlarda koruma edebilirsiniz.

Bakır

Yumuşak metalden işlenerek elde edilen bakır tencere ve tavalar, ısıyı çok kısa müddette alır ve besinlere dağıtır. Kullanım sırasında tahta kaşık tercih etmeniz önerilir. Yapısı hassas olduğu için çabucak çizilme özelliğe sahiptir. Yanlışsız kullanım sonucunda uzun müddet yemek yapmanıza yardım eder.

Cam

Cam tencere ve tavalar, sağlıklı materyallerden üretilmiştir. İçme suyunun cam şişede saklanması, bardaklarda cam eserlerin kullanılması cam gerecin sağlıklı olduğunu pekiştirmektedir. Tencere ve tavalarda kaliteli cam eserleri tercih ederseniz yemeklerinizi daha sağlıklı şartlarda pişirebilirsiniz.

Granit

Pek çok tava ve tencerede kullanılan granit gereç, yüksek sıcaklığa sağlam olmasıyla dikkat çeker. Magmatik kayadan üretilen bu eserler, çorba ve ana yemek üzere hazırlıklarda işinizi kolaylaştırır. Paklığı kolay, pişirmesi keyifli olan granit eserlerin sıhhat için rastgele bir ziyanı bulunmamıştır.

En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi, Nasıl Seçilir?

En sağlıklı tencere Canan Karatay üzere uzmanlar tarafından dikkatli seçilmesi önerilen eserler ortasındadır. Birtakım eserlerin taklit olduğunu unutmamak gerekir. Kaplama eserlerden ise kaçınmanız önerilir. Pekala, sağlıklı kriterleri taşıyan tencere ve tava neye nazaran seçilir? Bu mevzuya açıklık getirelim.

Tencere ve tavanın yüzeylerinde kaplama uygulanmışsa bu eserlerden uzak durmanız sıhhatiniz için avantaj.

Kaplamalar, ısıyla birlikte vakit içinde kavlayarak dökülmeye neden olur. Bu durum da sıhhatsiz şartlarda yemek hazırlamanıza ortam hazırlar.

İnsan sıhhatine uygun materyalin kullanıldığı çelik, granit, seramik, cam ya da dökme demirle üretilen eserleri tercih edebilirsiniz.

Amacınıza uygun tava ve tencere seçmeye dikkat edin. Eserlerin genişliği ve derinliği yemek hazırlama esnasında size kolaylık sağlamalı. İçinde taşan ya da yapışan besinler sıhhate ziyanlı hale gelebilir.

Tava ve tencerelerin kulpları da değerli bir ayrıntı. Kolay gereçten üretilen kulpları görüyorsanız bu eserlerden uzak durabilirsiniz.

Çizilmeye müsait, kolay gereçli ve dayanıksız eserler sağlıklı şartlarda yemek hazırlamanızı mahzurlar. Bu nedenle firmaların tescil evrakına ve gereç kalitesine dikkat ederek tava – tencere seçmeye ihtimam gösterebilirsiniz.

Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişer?

Eğer çorba yapıyorsanız çelik ya da emaye tencere tercih edebilirsiniz. Çorba soslarınızı ise bakır tavada eriterek lezzetli çorbalar sunabilirsiniz.

Et pişirme durumunda ise yanmaz ve yapışmaz özelliği olan granit, döküm tavaları kullanabilirsiniz.

Tencere yemekleriniz için hem çelik hem de granit eserlerden yardım alabilirsiniz.

Kaynak:nefisyemektarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir