Kahvaltısız Olmaz Diyenler İçin Ülkelerin Kendilerine Özgü Kahvaltı Kültürlerini Açıklıyoruz

Her ülkenin kendine has bir yemek kültürü vardır. Aynı durum kahvaltı içinde geçerlidir. Kahvaltı günün en değerli öğünüdür lakin kültürünüze ya da yaşadığınız ülkeye bağlı olarak “kahvaltı” kavramı değişiklik gösterebilir. Gelin birlikte farklı ülkelerin kahvaltılarına göz atalım ve küçük bir kültürel seyahate çıkalım!

1. Japon kahvaltısı

Japonya’da öteki öğünlerde olduğu üzere kahvaltıda da haşlanmış pirinç olmazsa olmaz. Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç, deniz yosunu, soya peyniri ve balık tüketirler. Protein yüklü beslenmeye itina gösteriyorlar.

2. Fransız kahvaltısı

Fransızlar için kruvasan kahvaltının vazgeçilmezidir. Tereyağlı yahut reçelli kruvasan ve yanında sıcak çikolata en lezzetli seçimdir.

3. Alman kahvaltısı

Almanya’da kahvaltı masalarında çeşit çeşit peynirlere her vakit yer vardır. Ayrıyeten masada çokça sosis ve pastırmada görme ihtimaliniz de çok yüksektir.

4. İskoç kahvaltısı

İskoç kahvaltısı, genel olarak geleneksek İngiliz kahvaltısını andırıyor. İskoçya’da kahvaltı tabaklarında kızarmış yumurta ve Lorne olarak bilinen kare sosisleri görebilirsiniz.

5. İsveç kahvaltısı

Pannkakor olarak bilinen İsveç krepi kahvaltı tabaklarının olmazsa olmazıdır. Ayrıyeten yoğurdu da çok sevdikleri için yoğurtta kahvaltı sofralarında yer almaktadır.

6. Çin kahvaltısı

Uzakdoğu ülkelerinde kahvaltı kültürü yok. Öteki öğünlerde neler yiyorlarsa kahvaltıda da tercihleri bu istikamette oluyor. Pirinç lapası Çinlilerin vazgeçilmezi olduğu için kahvaltıda da pirinç lapası yiyorlar.

7. Rus kahvaltısı

Ruslar güne başlarken bol kalorili balık tercih ediyorlar. Tercihleri havyar ve lakerdadan yana oluyor. Et ve yumurtada kahvaltı sofraların da yer alıyor.

8. İtalyan kahvaltısı

Kahvaltıya bağımlı olan İtalyanlar için kahvenin yanında yenen her şeyi kahvaltı olarak kabul etmişlerdir. Bölgelere nazaran farklılık gösterse de genelde bisküvi ve pastaneden alınma tatlı, tuzlu yiyecekler kahvaltıda yer almaktadır.

9. Hint kahvaltısı

Hindistan’da, tipik kahvaltı yemekleri ortasında kavrulmuş irmik ve sebzelerden yapılan bir püresi upma; parathas yahut roti üzere yassı çubuklar; idli olarak bilinen buğulanmış pirinç keki; ve dovalar, krep gibisi bir mercimek kraker yer almaktadır.

10. İsrail kahvaltısı

İsrail kahvaltısı, yoğurt, peynir, salata, omlet, biber, pide, balık, zeytin, taze meyve suları, taban sos ve tereyağı gibi çok sayıda materyalden oluşuyor.

11. İngiliz kahvaltısı

Kahvaltının yanında portakal suyu ya da sütlü çay tercih eden İngilizler, yumurta, reçel, kızarmış sosis, bacon, fasulye ve kızarmış ekmeği de sofralarından eksik etmezler.

12. Amerikan kahvaltısı

Amerikan dizilerinden ve sinemalarından aşina olduğumuz üzere Amerika’da hoş bir kahvaltı için pankek vazgeçilmez. Bilhassa de yanında kırmızı meyveler ve reçellerle servis edildiğinde…

13. Kolombiya kahvaltısı

Yumurtalı süt çorbası Kolombiya kahvaltısının ayrılmaz kesimidir. Süt, maydanoz, taze soğan, peynirle pişirilen çorbanın üstüne kaynarken sarısı dağılmayacak halde yumurta kırılıyor. Ekmek banılarak yeniliyor.

14. Meksika kahvaltısı

Meksika kahvaltısı tortilla olmadan düşünülmez. Dana parçacıkları, tortilla, nacho, peynir ve fasulye Meksika kahvaltılarını süsler. Yumurtanın salça eşliğinde tortilla üzerinde servis edilmesiyle hazırlanan ‘huevos rancheros’ ise favoriler ortasındadır.

15. Türk kahvaltısı

Demli çaylar, sucuklu yumurtalar, peynirler, reçeller… Kuşkusuz ki bol çeşitli bir kahvaltı kültürüne sahibiz. Türkiye’nin pek çok bölgesinin ve kentinin de kendisine has kahvaltıları var ayrıyeten. Bu da size gittiğiniz her bölgede farklı kahvaltı tecrübeleri yaşama fırsatı sunuyor.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir