Eş zamanlı 81 ilde ‘kızartma yağı’ denetimi

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlık olarak vatandaşların sağlıklı besine ulaşması ve tüketmesinin en önemli misyonları ortasında olduğunu vurgulayarak sektörel besin kontrolleri yaptıklarını kaydetti.

Tarladan sofraya kadar besinin her adımını denetim altında tutmak ve emniyetli gıdayı vatandaşlara sunmak çabası içerisinde çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizen Bakan Yumaklı, ““Ülkemizde bilhassa fast food şekli süratli besin üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sıhhati ile tüketicilerin besin güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak gayesiyle kızartmada kullanılmakta olan yağlara ait kontrollere bu periyotta tartı vermekteyiz. Bakanlığımızca rutin olarak yıl boyunca yapılan risk temelli kontrol ve denetimlere ilaveten farkındalığı artırmak gayesiyle 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ait kontroller bugün prestijiyle başlatılmıştır. 81 vilayette yürütülecek çalışmalar kapsamında toplu tüketim yerlerine 7 bin 500 denetim görevlisince kontroller gerçekleştirilecektir. Bu arkadaşlarımız kontrollerde polar husus, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı üzere konulara bakacaklar.” dye konuştu.

“DENETİMLER SÜRAT KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Tüketicilerin sıhhatinin, menfaatlerinin en üst seviyede korunması hedefiyle emniyetli olmayan gıdayı arz edenlere göz açtırılmayarak gerekli yaptırımların uygulanacağını belirten Yumaklı, kızartmada kullanılmakta olan yağları kullanan toplu tüketim yerlerine ait kontrollerin yalnızca bu periyot boyunca hudutlu kalmayacağını, bundan sonra da sürat kesmeden devam edeceğini lisana getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıkları vakit Alo 174 Besin Çizgisini aramaktan çekinmemelerini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir