Fransız mutfağından enfes yemekler görmeye alışık olanlar için dimağı zorlayacak bir sosis cinsini sizler için yazdık. İçerisinde bol bol bağırsağın bulunduğu bu sosisin ne olduğuna gelin birlikte bakalım ?
Kokoreç severlerin bile ister istemez ön yargıyla yaklaşacağı, Fransız mutfağının nadide sosislerinden biri olan andouillette nedir?
Andouillette domuz eti, domuz bağırsağı, biber, şarap, soğan ve baharatlardan yapılan bir tıp domuz sosisidir. Andouillet, kalın bağırsaktan yapıldığı için iri tanelere sahiptir. Ayrıyeten içerisinde farklı sakatatlar da bulunur.
Fransa’nın Troyes bölgesinde meşhur olan bu sosis tipi, ağır sakatat içerdiği için bol baharatla tüketilir.
İçerisinde kolonu barındırdığı için tadanlar ve alışık olmayanlar tarafından çoklukla “dışkı ve idrar kokulu” olduğu argüman edilir.
Andouillet, sıcak yahut soğuk bir halde tüketilmektedir. Bu mahallî lezzet ekseriyetle ızgara ya da haşlanmış bir biçimde; yanında sebzeler ve salata ile servis edilir.
Damak tadı alışkın olmayanlar her ne kadar büyük bir önyargı ile yaklaşsa da, epeyce çok seveni olduğunu söylemek gerekir!
Sizce nasıl gözüküyor? Yorumlarda buluşalım!