Soğan Başrolde…Taa Eskilerden Soğan Yemeği

İçinde kavurma olsa da olur, olmasa da. Çok az sucuk yahut kıymayla yapılabilir. Salçasız olabilir. Patates konabilir. Yaz aylarında taze domates ve sivri biberle pişirilebilir. Üzerine yumurta kırılabilir.
Kışa hakikat açık pembe renkli kış soğanları ve yassı, basık Zile soğanları çıkar, onlarla da bir deneyin…

Doğranmış soğanı fazla bekletmeyin. Kullanmadan az evvel doğrayın. Kuru soğanı havadar, karanlık bir yerde koruma edin.

Soğan Yemeği

Kaç Kişilik: 4
Toplam Mühlet: 1 saat

1 kg lezzetli soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir avuç kavurma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Kuru soğanı kalınca, kılıç kılıç doğrayın. Üzerine tuz serpin. Kalın tabanlı bir tencerede, tereyağında pembeleşene kadar yaklaşık 40 dakika kısık ateşte kavurun. Bu sırada soğan lapa haline gelmemeli, biçimini koruma etmeli.
Kavurmasını katın, yağı çözülüp hafif renk alana kadar pişirin. Salçasını ek edin, bir iki çevirin. En son, 1 su bardağı kadar kaynar suyunu dökün. Tencerenin kapağını örtün. Suyu biraz uçana kadar pişirin. Soğutmadan, turşu ve ekmekle yiyin.

Kaynak:sevgilimutfak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir