Nisan ayının meyve ve sebzeleri nelerdir? Mevsiminde tüketmekte fayda var!

Meyve ve zerzevatları mevsiminde yemek her vakit hem lezzet hem de sıhhat açısından hayli hakikat bir harekettir. Nisan ayı ise birçok taze seçeneğin olduğu süper bir aydır. Pekala, nisan ayında tezgahlarda göreceğimiz meyve ve sebzeler neler?

Elma

Pek çok çeşidiyle, elma hem meyve olarak hem de pratik tarifler sayesinde tatlı olarak tüketilebilir. Elma ile yapabileceğiniz tarifler için sonsuz desen yeridir. Salatalarda, keklerde, kurabiyelerde, ana yemeklerde birçok tanımda elmayı kullanabilirsiniz.

Enginar

Kanserle savaşan, bağışıklığı güçlendirmede tesirli ve kalp hastalığına karşı esirgeyici vazife üstlenen enginarın yararları saymakla bitmez… Güzel bir folat ve magnezyum kaynağı olan enginar nisan ayının beğenilen zerzevatları ortasında yer alıyor. Enginarı soymak güç geliyorsa pazardan temizlenmiş enginar almayı deneybilirsiniz.

Kuşkonmaz

Genellikle yeşil rengi ile bildiğimiz kuşkonmaz mora da olabilir! Çok düzgün bir lif, folat ve A, C, E ve K Vitaminleri kaynağı olan bu zerzevat, yemeklere eklemek için şahane bir sebzedir. Fırında, ızgarada pişirilen kuşkonmazı makarna, salata yahut et yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz.

Pancar

Cildi güzelleştiren ve kansızlıkta, demir eksikliğinde tesirli olan pancarı salatalarınızda ve smoothielerinizde keyifle kullanabilirsiniz.

Yaban mersini

Görmeyi, motor maharetleri geliştirebilen ve yaşa bağlı hastalıklarla bağlantılı kısa müddetli hafıza kaybını bilakis çevirebilen antioksidanlar içeren yaban mersinini keklerde, smoothielerde ve salatalarda tüketebilirsiniz.

Havuç

Çocukların en sevdiği sebzeler ortasında yer alan havuç, sadece salatalarda değil haşlamalarda, sulu yemeklerde, kızartmalarda da kullanabileceğiniz sebzeler ortasında yer alır.

Bezelye

Yıl boyunca donmuş bezelye bulabilsek de taze bezelye gibisi yoktur. Bezelye alırken, daha tatlı bezelye için daha küçük bezelye içeren orta uzunluk baklaları seçin.

Çilek

Yaz mevsiminin habercisi olan çilekleri birçok tanımda keyifle kullanabiliyoruz. Salatalar, smoothieler, pankekler çilekleri keyifle kullanacağımız yemekler ortasında yer alıyor.

Diğer nisan ayı meyve ve zerzevatları:

  • Misket limonu
  • Pırasa
  • Roka
  • Marul
  • Su teresi
  • Fasulye
  • Bakla
  • Köklü ve soğanlı sebzeler (Soğan, arpacık, patates)
  • Şalgam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir