KASTAMONU (İGFA) – Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi mesken sahipliğinde düzenlenen kongrede konuşan Rektör Karamustafa, sanayi, ticaret, eğitim, kültür ve turizm kenti Kayseri’nin tıpkı vakitte gastronomi kenti olduğuna dikkat çekerek, Kayseri Üniversitesi olarak Kayseri kentinin gastronomi kimliğine daima katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi olarak yalnızca eğitim-öğretim, araştırma, toplum faydasına projeler yapmıyoruz. Kayseri’yi Kayseri yapan pahalara de katkı sunmaya çalışıyoruz. Kayseri kenti ülkemizin nadide gastronomi kentlerindendir. Gerek güçlü mutfağı, gerek damak tadı eserleri, gerekse klasik lezzetleriyle herkes tarafından bilinen bir kenttir. Üniversite olarak Develi Seyrani Yerleşkemizde açtığımız Aşçılık Programı yüz akımız oldu. Burada eğitim gören öğrencilerimizin yarışlarda aldıkları dereceler, programın eğitim kalitesi bizleri bir oldukça sevindiriyor. Kayseri Üniversitesi olarak Aşçılık programımızın gastronomi alanında kentimize daha fazla katkı sunması için çabalarımızı devam ettireceğiz. Bu manada daima destekçimiz olan başta Sayın YÖK Liderimiz Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza olmak üzere Kayseri’nin dinamiklerine ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. El ele vererek Kayseri’nin gastronomisini yalnızca ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında tanıtımını sağlayacağız” dedi.